ad itemscope itemtype="http://schema.org/WebSite"> Montevideo'da Gezip Görülecek Yerler | Gezi Bilgileri

Montevideo’da Gezip Görülecek Yerler

Montevideo gezisini, 30 Ağustos – 27 Eylül 2016 tarihlerinde 29 gün süren “Güney Amerika Gezi Rotası”  nın yedinci ve sekizinci gününü kapsayan Uruguay gezisi içinde yaptık.Uruguay’da ki gezi rotamız; Colonia> Montevideo> Punte Del Este> Montevideo, şeklinde gerçekleşti.

Montevideo, devasa binaları ve parklarıyla göz dolduran, çok Avrupai bir başkent. Sokaklarında dolaşırken insanların yüzüne ve çevreye baktığınızda sanki bir Avrupa kentinde geziyormuş gibi bir hisse kapılıyorsunuz. İnsanların ten rengi, insanların giyim ve kuşamı, sokakların görünümü sizi bu düşünce ye sevk ediyor.

Montevideo Sokakları

Montevideo Sokakları

İspanyolların 1724 yılında kurduğu Montevideo Limanı o gün bugündür Avrupa ve Amerika’nın et, deri ve yün ihtiyacının bir bölümünü karşılıyormuş.

Tüm Latin Amerika ülkelerinin içerisinde eğitim seviyesinin en yüksek olduğu ülke, Uruguay’mış. Hal böyle olunca Montevideo, üniversiteleri, kültür sanat etkinlikleri ile tam bir kültür başkentiymiş.

Avrupa tarzında dekore edilmiş, kafeler ve rastoranlar iç mekanlarına sığmayıp yol kenarlarına da masa ve sandelyesini dizmişler.

Montevideo’da gezilecek yerler, şehir çevresini de dikkate aldığımızda oldukça fazla. Ayrıca görülecek yerler de azımsanmayacak çoğunlukta. Bunların ancak en önemlileri hakkında bilgi vermekle yetineceğiz.

Montevideo’da mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerler aşağıda maddeler halinde kısa açıklamalarıyla belirtilmiştir.

1. Parlemonta Binası

1925 yılında açılışı yapılan Palacio Legislativo, Parlamento binası, neo-klasik tarzda yapılmış görkemli bir bina. İtalyan mimarlar tarafından yapılan binanın heykel ve rölyeflerini José Belloni yapmış. Uruguay’ın bağımsızlığının 100’üncü yılı nedeniyle yapılan bina 1975 yılında “ulusal anıt” kabul edilmiş. 1995’ten bu yana Dünya Kültür Mirası listesinde.

Bağımsızlık Meydanı

Bağımsızlık Meydanı

2. Bağımsızlık Meydanı (Plaza İndipendncia)

Plaza İndipendencia yani bağımsızlık meydanı, şehrin en önemli meydanı. Mimarı, İtalyan Carlo Zucchi’ymiş. Ortasında ülkenin kurucusu ve milli kahramanı José Artigas’ın görkemli mermer heykeli ve mozolesi var. Meydanın etrafında iki devasa bina hemen dikkat çekiyor. Bunlar, Salvo Sarayı ve Solis Tiyatrosu.

3. Salvo Saray (Palacio Salvo)

Palacio Salvo (Salvo sarayı) son derece gösterişli, 26 katlı bir bina. Yapıldığı yıllarda Güney Amerika’nın en yüksek binası imiş. Binanın yerinde eskiden bir pastane varmış ve Gerardo Matos Rodriguez 1917 yılında tam da o pastanede, bir karnaval marşı olarak dünyanın en ünlü tangosu olan “La Cumparsita”yı bestelemiş.

Palacia Salvo’yu yaratan kişi, Brezilya’da yaşayan ve bir İtalyan göçmeni olan mimar Mario Palanti’ymiş. Montevideo’daki önemli binaları yapanların tamamına yakını İtalyan asıllı göçmen mimarlar olduğu söyleniyor.

4. Solis Tiyatrosu (Teatro Solis)

Bağımsızlık Meydanı’ndaki önemli bir bina da Teatro Solis (Solis tiyatrosu). Teatro Solis, 1856 yılında İtalyan mimar Carlo Zucchi tarafından yapılmış. Zucchi, Arjantin-Brezilya-Uruguay üçgeninde pek çok mimari esere imza atmış ünlü bir mimarmış.

5. Cuidad Vieja (Şehrin en eski bölgesi)

Şehir, Zabala’nın kurduğu kale etrafında gelişmiş. Buradan geriye sadece Ciudad de la Porten kalmış. Oradan da şehrin en eski bölgesi Cuidad Vieja’ya giriliyor.

Montevideo Tarihi Kent

Montevideo Tarihi Kent

Başkentteki gezimiz esnasında, gezi öncesi edindiğimiz “Urugay Gezi Notları”  mıza yeni ve güncel bilgileri de ilave ettik.

Uruguay gezimizi, Güney Amerika gezimizin 9’uncu günü olan, 07 Eylül 2016 Çarşamba günü günü Montevideo’da bitirdik. Otelimizdeki kahvaltının ardından otel aracılığıyla kiraladığımız minibüs ile saat: 11.00 gibi havaalanına hareket ettik. Carrusca Havaalanı’nda ki pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından Saat: 12.50’de Lan Havayolları’na ait uçak ile “Şili’de Gezilecek Yerler”i görmek için Şili’nin başkenti Santiago’da bulunan Arturo Merini Benitez Havaalanı’na uçtuk. Uçuş yaptığımız havayolları > https://www.latam.com/en_un/

Cevapla